In Journal on
11 mei 2017

Dik en gedumpt

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik hoogzwanger werd gedumpt door mijn ex, alwéér. Niet te geloven hè? En toch kroop ik weer bij hem terug. Ik ging met iedereen in gesprek, diep in mezelf wist ik dat het niet goed voelde en dat het niet klopte. Dat deze relatie teveel stress opleverde voor de baby en dat ik beter verdiende, en de baby ook. Mijn zwangerschap was een aaneenschakeling van non-stop stress, onzekerheid en mezelf klein houden.

Pas toen ik bijna de dood in de ogen keek bij de vroeggeboorte van mijn dochter en daardoor op een nulpunt kwam in mijn leven, kon ik pas voor mezelf kiezen. Ik heb volmondig ja tegen mezelf gezegd. Mijn dochter heeft me vleugels gegeven. Ik ben op mijn strepen gaan staan. Ik heb flink stof moeten bijten, maar ben tien keer zo sterk hieruit herrezen en in mezelf gaan geloven.

In plaats van steeds mijn energie in een ander te steken, ben ik dat in mezelf gaan doen. Eindelijk investeren in mezelf, in groei, in mijn droomleven. En nu dan maar als mama, met een lief, klein en vrolijk meisje aan mijn zijde. En een coach, en een bedrijf dat mijn hart sneller laat kloppen. Een video opleiding. Ken je dat moment waarop je iets groots gaat doen, en je bang bent dat het niet gaat lukken of niet oplevert wat je hoopt? Die kriebels die door je lijf razen?

Dat had ik toen ik begon met mijn video opleiding, en ook toen ik me aanmeldde voor mijn coach traject. Wat een bak geld! Ze zouden wel zeggen, van mij, als single moeder… Maar echt, het is het beste wat ik dit jaar gedaan heb. Mezelf zichtbaar maken, in al mijn grootsheid. Ook toen ik ziek, oververmoeid en depressief thuis zat. Juist toen ik zo thuis zat. Als ik nu de video’s terugkijk, wil ik mezelf omarmen en zeggen dat alles wel goed komt. En nu durf ik zomaar een challenge te organiseren met live uitzendingen op Facebook (ja, toch weer gezwicht voor good old Facebook mensen..)

En eerlijk is eerlijk, zonder jullie zou ik misschien niet eens zien hoever ik gegroeid ben. Het mag hier dan wel wat stiller zijn dan normaal, dat is met een goede reden. Ik ben inmiddels niet meer verdrietig omdat ik gedumpt werd. Ik ben er dankbaar voor. Dat was nodig, voor mijn groei, voor mijn rol als moeder en voor mijn hart dat gaat rikketikken van wat ik nu allemaal doe.

Previous Post Next Post

20 Comments

 • Reply Olga

  Schat, draai het om. Jij bent niet door hem gedumpt, jij hebt hem eindelijk bij het grofvuil gezet. En daar hoort hij thuis, dikke doei. Jouw ex is zo’n typisch voorbeeld van een man die eigenlijk zijn handen enorm dicht mag knijpen met iemand als jij en gewoon te stom is geweest om dat in te zien. Het is geen verlies voor jou hoor, want jij hebt je verrijking al binnen. En uit ervaring kan ik je vertellen dat je er met een kindje ook wel komt en dat er echt mensen op je pad komen die daar gewoon voor durven gaan. Ik kan je niet vertellen dat alles altijd makkelijk is en blijft, maar wel dat als je in jezelf blijft geloven en die kracht vasthoudt, je dit ook op anderen over zult brengen 🙂

  11 mei 2017 at 19:35
  • Reply Debby

   Uitéindelijk wel, maar precies een jaar geleden was ik daar nog niet helemaal klaar voor, hoe gek ook… Ik zie dat nu ook in, his loss haha! <3 thanks dear!

   11 mei 2017 at 19:45
 • Reply Ayse

  Pff, zo herkenbaar 🙁 De vader van mijn zoon is echt een goeierd maar het klikte gewoon niet meer. Maar daarnaast laat ik me altijd als grofvuil behandelen door mannen. Ik kan zeggen dat ik een succesvolle,mooie moeder ben maar toch heb ik me ooit aangeleerd om mezelf klein te houden. Het is zo moeilijk om dit te veranderen. Ik maak heel kleine stapjes,inieminie, maar ik kom er wel. Van jezelf houden en op waarde schatten is het moeilijkste wat er is.
  Respect en liefde voor jou omdat je dit hebt geleerd, dat je voor jezelf hebt gekozen. En dat je dit met ons deelt. Het geeft alle vrouwen die geleerd hebben zich klein te houden, hoop.

  11 mei 2017 at 19:48
  • Reply Debby

   Wat een mooie openhartige reactie Ayse! Ik denk dat wij vrouwen daar allemaal een beetje last van hebben… Misschien vind je het leuk om lid te worden van mijn Luna Circle FB groep? Ik houd daar nu een challenge waar het over uit je comfort zone stappen gaat :*

   11 mei 2017 at 20:01
 • Reply Rob Alberts

  Zoals ik jou hier heb leren kennen vind ik jou een prachtvrouw!

  Bewonderende groet,

  11 mei 2017 at 20:16
  • Reply Debby

   Wat lief Rob, mijn wangen krijgen er een blosje van haha! Liefs

   11 mei 2017 at 21:07
 • Reply Desi

  <333
  Doet me zo goed om dit te lezen!

  11 mei 2017 at 21:00
  • Reply Debby

   <3 thanks lieverd!

   11 mei 2017 at 21:07
 • Reply Anna Maria

  Zo zie je maar hoeveel je in een jaar kunt groeien, hoe sterk je kunt worden! Nu, nu ben je een voorbeeld voor velen via je teksten, filmpjes enz!!!

  12 mei 2017 at 08:21
 • Reply Ingrid

  Wat mooi en wat doen jullie het fantastisch, saampjes.
  Oók de comments die je krijgt zijn zo eerlijk om te lezen.

  12 mei 2017 at 09:01
  • Reply Debby

   Dank je wel lieve Ingrid! 😀

   12 mei 2017 at 15:45
 • Reply Nadia

  Mooie lieve Debby! YOU GO GIRL! <3

  12 mei 2017 at 09:14
 • Reply Debby

  Yeaahhh!!!

  12 mei 2017 at 15:45
 • Reply Saar

  Soms heeft het leven van die keiharde lessen in petto en moeten we door diepe dalen gaan om hoge toppen te kunnen scheren.
  Ik denk dat jij de harde levenslessen wel geleerd hebt en nu op weg bent naar jouw top. Op weg ja, because the best is yet to come

  13 mei 2017 at 07:55
  • Reply Debby

   <3 je bent lief!

   13 mei 2017 at 20:55
 • Reply Aca

  Bizar hoe we ons klein houden, terwijl we gemaakt zijn om groots te zijn!
  Ik vind het ontzettend mooi hoe je groeit en bloeit en geniet ervan dat je de ervaringen onderweg met ons deelt!
  Ik ben net terug van een intensieve training en heb éindelijk die rotblokkade kunnen doorbreken waarmee ik mezelf al die jaren klein gehouden heb.
  Laten we groter groeien en genieten van elke stap 🙂

  Liefs, Aca

  13 mei 2017 at 09:28
  • Reply Debby

   Yessss lekker bezig jij dame!!!

   13 mei 2017 at 20:56
 • Reply Denise

  whoops ik lees dit nu pas, maar ondertussen zag ik je al elke keer stralend voorbij komen op facebook en instagram via foto’s en video’s. Wilde gewoon even zeggen dat ik mega blij ben voor je dat je in je eigen kracht staat en je dit zelf ook ziet en ervaart. You GO girl whoohoo!

  2 juli 2017 at 14:12
 • Leave a Reply

  Dream on!

  Translate »