Meditation

bosawas5

Mediteren is één van de belangrijkste onderdelen van mijn leven geworden. Of ja, onderdelen. Het is een levensstijl. De rode draad waar mijn leven aan vasthangt. De basis van mijn wezen. Daarom heb ik op deze pagina voor jou de belangrijkste artikelen over mediteren op een rijtje gezet, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt.

Zoals Facundo Cabral zei (vrije vertaling) in Gracias a la soledad – Dankzij de eenzaamheid (God zie ik zelf eerder als bijv. de levensenergie, Prana, maar vul het zelf maar in zoals het voor jou het beste uitkomt):

“Dankzij de eenzaamheid ken ik mezelf, dat is fundamenteel om te leven. Het leven neemt geen dingen van je weg; het bevrijdt je van ze zodat je hoger kunt vliegen, zodat je een volledig mens wordt. Van de wieg tot het graf is het leven een school; wat je problemen noemt zijn lessen. Je raakt niemand kwijt, degene die sterft is simpelweg verder gegaan, naar daar waar we allemaal heen gaan. Bovendien is het beste van van die persoon je bijgebleven: zijn liefde, in je hart. Doe waar je van houdt en je zult gelukkig zijn. Wie doet waar hij van houdt, wordt zalig veroordeeld tot succes, dat zal komen wanneer het hoort te komen, want wat zo moet zijn, zal zo zijn en het zal komen. Handel niet uit verplichting of door compromis, maar voor de liefde. Dan zal er volledigheid zijn, en in die volledigheid is alles is mogelijk en gaat het zonder moeite, omdat je bewogen wordt door de natuurlijke kracht van het leven. God gaf je een menselijk leider en dat ben je zelf. Je hebt jezelf nodig om gelukkig en vrij te worden. Dan kun je het echte leven met anderen delen. Verzoen met jezelf als je voor de spiegel staat en zie dat je een schepsel van God bent en besluit nu om gelukkig te zijn, want geluk is een aanname. Verder is geluk geen recht, maar een plicht. Er zijn zo veel dingen om van te genieten en onze tijd op aarde is zo kort dat lijden een verspilling van tijd is. Help het kind dat uw hulp nodig heeft, dat kind dat later partner wordt van het jouwe. Help ouderen en de jongeren zullen je helpen wanneer jij oud bent. Bovendien, klaarstaan voor anderen is een veilig geluk, evenals genieten van de natuur en haar schoonheid bewaken voor degenen die nog na je komen. Geef zonder maatstaven en anderen zullen mateloos aan jou geven. Heb lief tot je wordt wat men liefheeft, totdat je zelf de liefde wordt. God stuurt je elk voorjaar bloemen. Hij stuurt je elke ochtend een zonsopgang. Wanneer je wilt praten, luistert hij naar je, hij kan overal leven in het heelal, maar hij koos je hart. Face it, vriend, hij is gek op je! God kan je geen dagen beloven zonder pijn, lachen zonder verdriet, zon zonder regen, maar hij beloofde je wel kracht voor elke dag, comfort voor je tranen, en licht voor op de weg. Wanneer het leven je duizend redenen geeft om te rouwen, laat hem dan je duizend en één redenen om te lachen zien. Het enige wat uit elkaar valt is het lichaam. Maar ik ben het lichaam niet. Het lichaam is de tempel van mijn ziel en de auto die me van de wieg tot het graf meeneemt. Ik ben mijn geest, mijn ziel en de ideeën die mijn neuronen  oproepen.”

Meditatie gids

Vipassana meditatie

Mantra meditatie

Guided meditation

Andere links

Translate »