Spaanse les op maat (ook via Skype!)

lanquin6

Je gaat backpacken in Latijns-Amerika, en wilt een beetje kunnen communiceren met de locals? Of kom je net terug, en je wilt nu wat dieper ingaan op de grammatica? Vind je het gewoon fantastisch mooi klinken, en wil je die prachtige taal vanaf de basis leren? Verliefd op een Spaanse partner? Bij mij ben je aan het juiste adres. Ik zorg ervoor dat de lessen zijn aangepast aan jouw wensen.

Taal is mijn grote passie, en die breng ik dan ook graag over op anderen. Spaans spreek ik al zo’n 10 jaar. Ik woonde in 2006 een jaar in Barcelona (Spanje), in 2014 een jaar in Managua (Nicaragua) en reisde door zowel Spanje als door Centraal-Amerika. Alsof dat alleen al niet genoeg geweest zou zijn om vloeiend Spaans te spreken, heb ik ook mijn Bachelor (BA Letteren – Romaanse talen en culturen) en mijn Master (MA Taalwetenschappen – Interculturele Communicatie) in de richting Spaans afgerond. Ik geef al zo’n 7 jaar privé- en bijles aan volwassenen en jongeren, maar werk ook graag met kinderen!

Let wel: ik ben geen gecertificeerd docent en bij mij kun je dus ook geen certificaat of diploma behalen, maar wél Spaans leren op een leuke manier die bij jou past.

Online Spaanse les via Skype

 • De lessen zijn één op één
 • Koop een cursus van 10 weken of losse lessen naar wens
 • De lessen zijn op maat gemaakt naar jouw niveau en vaardigheden, je leert wat jij wilt leren
 • De lessen zijn gefocust op communicatievaardigheden: je leert zo snel mogelijk spreken en toepassen
 • Eerste gesprek is een gratis proefles: kennismaking en plaatsingstest (ca. 30 minuten)
 • De lessen duren 60 minuten, er is mogelijkheid voor lessen van 90 minuten
 • Zelfstudie buiten de les om ca. 30 minuten per week

En dat allemaal vanaf je eigen bureaustoel!

Inhoud van de lessen

Doorgaans krijg je van mij voor aanvang van de les een Word bestand toegestuurd, zodat je tijdens de les hier zelf aantekeningen bij kunt typen en opdrachten in kunt maken. We werken afwisselend met teksten, foto’s, video’s, liedjes en audiobestanden.

Per les werken we van begrijpend tekstlezen naar actief schrijven en/of converseren met behulp van vocabulaire en grammatica opdrachten.

Contact met mij als docente

In de periode dat je bij mij les volgt, sta ik ook buiten de lesuren om beschikbaar voor al je vragen. Ik weet nog goed hoe het is om de taal maar deels te begrijpen en dat het heel verwarrend kan zijn, dus als ik je kan helpen meer duidelijkheid daarin te scheppen, dan doe ik dat maar al te graag. Wil je tips over boeken, films, YouTube kanalen, muziek, etc., ook daarvoor kun je bij mij aankloppen. Wil je informatie over Spaanssprekende landen, hun cultuur en geschiedenis, ook dát kan ik je (tot op zekere hoogte, want ik ben natuurlijk niet overal geweest) bieden. Via de mail en via Skype chat ben ik gemakkelijk te bereiken.

Tarieven

Een online privéles kost 45€ per persoon per uur en de lessen worden per maand gefactureerd. Graag de lessen voor aanvang betalen. De lessen kunnen tot maximaal 24 uur van tevoren kosteloos verzet worden.

Je krijgt korting als je een lessenpakket van 10 lessen neemt voor €430. Dit pakket wordt in één keer gefactureerd. De gratis proefles valt buiten dit pakket.

De lessen worden, evenals de betalingen, ook per maand ingepland. Er is de mogelijkheid om lessen van anderhalf uur te nemen, die kosten €60 p.p.

Benodigdheden

 • Computer
 • Goede internetverbinding
 • Skype (microfoon en evt. camera)
 • Tekstverwerkingsprogramma

Privéles bij mij thuis

Ook kun je persoonlijke lessen bij mij volgen, mocht je in de buurt wonen. Ik woon in Boekel, Noord-Brabant. Hiervoor gelden dezelfde tarieven, ook de betalingsprocedure en het verzetten van een les gaan op dezelfde manier. Ook hier wordt een les in rekening gebracht als deze niet op tijd is afgezegd of als je niet aanwezig bent.

Beschikbaarheid

Momenteel ben ik volgeboekt, mail me even mocht je informatie willen over wanneer ik beschikbaar ben of wat de mogelijkheden zijn. Lessen gaan altijd op afspraak en worden in gezamenlijk overleg gepland.

Heb je interesse, of wil je gewoon wat meer informatie? Mail naar debby@bohemiandreams.nl of stuur een berichtje via het contactformulier. ¡Hasta pronto!

Leerlingen aan het woord

12032095_1015857848465758_7094395292448422289_n“Ik wilde graag beter Spaans leren voor onze vakantie naar Fuerteventura in 2014. Ik was blij dat ik hiervoor bij Debby terecht kon terwijl ze toen in Nicaragua zat. Op deze manier kreeg ik meteen wat mee van de cultuur daar, wat erg bijzonder was. De lessen via Skype werkten erg goed en de een-op-een aandacht die ze zo kon geven was erg waardevol. Vragen die ik had kon Debby direct beantwoorden en de lessen werden afgestemd op mijn eigen interesse en tempo. Het beviel zelfs zo goed dat ik binnenkort verder ga met de Spaanse les. Muchas gracias!” – Tamarah

DSC00522-1024x682“Hola! Dat was eigenlijk het enige Spaanse woord wat ik kende voordat ik aan de lessen begon bij Debby. Aan de hand van duidelijke uitleg wat betreft grammatica en afwisselende huiswerkopdrachten heb ik nu een goede basis Spaans gelegd in 10 lessen. Het is fijn dat je schrijfopdrachten, maar ook luister/spreekopdrachten als huiswerk krijgt, hierdoor leer je echt een gesprek te voeren. Wil je graag iets specifieks leren of heb je vragen, dan kun je dat altijd aangeven. Ook buiten de lessen is Debby bereid om een vraag te beantwoorden! Het enige wat je nodig hebt is internet, dus ook aan de andere kant van de wereld kun je deze lessen volgen. Ik ga het zeker doorzetten in Zuid-Amerika!” – Mellisa

IMG_20151001_160317“Met veel plezier heb ik de Spaanse lessen gevolgd bij Debby. Ik ben zelf docent op een middelbare school, dus enigszins kritisch was ik wel. De lessen waren verrassend goed. Hét grote voordeel is dat de Spaanse lessen op maat zijn afgestemd. Debby levert echt maatwerk. De lessen en het zelfgemaakte lesmateriaal stemt Debby helemaal af op het niveau van de cursist. Een ander groot voordeel is dat je zelf ook nog inspraak hebt in de lessen. De lessen sluiten op deze manier helemaal aan op de wens van de cursist. Een ander bijkomend voordeel is dat je de les volgt op een dag en tijdstip naar keuze, in je eigen huis. Debby is flexibel en een enkele keer een tijdstip aanpassen is dan ook geen probleem. Ik vond het heerlijk om thuis de Spaanse lessen te volgen met de hond aan mijn voeten en de kat op schoot. Je hoeft de deur dus niet uit, wat ik een groot voordeel vind. Kortom, ik kan het zeker aanbevelen om Spaanse lessen bij Debby te volgen! Succes gegarandeerd, want de lessen waren zelfs boven mijn verwachting goed!” – Chantal van Aert

17973755a3912d2894bede8a0b695822“Ik was op zoek naar een cursus Spaans voor onze reis met kinderen naar Cuba. We zouden bij mensen thuis slapen. Dan is het natuurlijk leuk om met de eigenaren te kunnen communiceren, de vragen van de kinderen te kunnen stellen en vertalen. Ik had een standaard talencursus besteld. Al snel kwam ik erachter dat het dat niet voor me was. Teveel punten en komma’s, teveel vervoegingen, te algemene onderwerpen etc. Eigenlijk had ik vooral behoefte aan conversatie. En het hoefde niet perfect te zijn. Men moest mij begrijpen. Ook al was het ‘ik graag willen’ in plaats van ‘ik wil graag’. Via Twitter kwam ik bij Debby terecht. Een mailtje en een belletje later had ik al direct een goed gevoel. Zij snapte waar ik naar op zoek was. En ze kon dat leveren. Via Skype. Top! We stemden de lesstof af op ons reisschema en de activiteiten. Ik ontving na de les wat huiswerk om er nog wat meer vertrouwd mee te raken en Debby stuurde me linkjes van handige pagina’s en YouTube filmpjes. Tussendoor kreeg zij nog even haar prachtige dochter Luna. Dus het was niet een vast schema van wekelijks een uur, maar ze heeft werkelijk ALLES uit de kast gehaald om mij mijn basis lessen te geven voor onze reis. Ik heb er super veel aan gehad. Niet alleen ik trouwens, ons hele gezin. Absoluut een aanrader om met Debby in zee te gaan! Ze luistert goed naar je wensen, levert kwaliteit en is super enthousiast. En dat ook nog voor een hele goede prijs. Niet langer twijfelen dus, maar mail of bel haar! ” – Gaby Stemkens-Wijers

Translate »